Welkom onze hengelsport site


Schoonhoven

Zondag 11maart
Ik moet eerst even wat bekennen Hennie ik heb niet alleen CAGE gebruikt maar een beetje  TROPIC er door heen, SORRY.Ja ik ben onder weg naar de lek ik ga vissen met Hennie en met Marcel bij Schoonhoven bij het gemaal de koekkoek.
Eerst heb ik met Hennie afgesproken bij de afslag van de A2 en daar komt Marcel ook naar toe.
Achter mekaar op naar de lek.
Als we op de stek zijn is het lekker weer zonnetje begint door te komen en er staat bijna geen wind en als die op komt hebben we hem in de rug.

het gemaal bij schoonhoven


Marcel en ik gaan links van het gemaal en Hennie neemt de andere kant voor zijn rekening.
Het schouwen kan beginnen, alles wat je nodig hebt moet naar beneden, en dat is s'morgens link want het gras is nog nat.
Er is een kleine discusie aan de gang over komt het water nu om hoog of gaat het af,
Het blijkt dus afgaant water te zijn dus we kunnen de kisten vlak lange de kade plaatsen.
dit moet goed gebeuren i.v.m de golfslag die de scheepen kunnen veroorzaaken hier.
Opde kade staat toch nog een beetje water en de kant is glad dus voorzichtig de kist op zetten.
Maar eerst even wat voer aanmaken, Ja Hennie ik heb vals gespeelt ik heb niet alleen CAGE gebruikt maar ook een half zakje TROPIC er door heen gedaan, MMMMMMM dat ruikt lekker.

Marcel gaat net uit de stroom naad liggen en ik nog korter ik heb maar 2 en een halfe tel water op mijn plek, maar dat is niet erg ( voorige keer leverde dat mij een net met 47 kilo vis op)

Maar hellaas dat is het niet geworden, maar dat straks.
Hennie die de linker flank dekte zat een beetje te vlieg vissen whoeeeesch daar ging de korf weer en weer inhaalen en @#$%^^%$#@@ vuil aan mijn korf WHOOEEECH daar gaat ie weer.
Links van me zat Marcel maar bij hem ging het ook niet zoals hij wilde eerst staater een boompje inde weg en even later gooit ie ze voorslag er af maar hij was wel de eerste met vis ne de tweede was ook voor hem. en bij mij was er nog geen teken van leven ,,,,of wel hat een tik op de top,,,FISH ON Beet ja daar is voor mij de eerste vis en meteen een groote winde ,

Op de rechter flank blijft het erg stil. Maar bij Marcel is het ook raak die heeft ook beet "Flapie" nee het is ook een groote winde.


Ik vang er ook een paar en ook een paar flinke flappen.

de eind stand is Marcel 3 stuks Hennie 0???? ik kom niet verder dan 5 windes en 3 flappen

 

 

 

Maar we hebben heerlijk zitten vissen en gelagen en dat is wel het belangrijkste.


Op naar de volgende keer groedjes André