Welkom onze hengelsport site


Weekend archief 2011

Noord 09-04-2011


Beste visvriendjes & vriendinnetjes
Ik (pier Ed ) ben maar weer in de pen geklommen omdat de andere pieren te lui zijn om te pennen, ondanks dat ze vele malen eerder zijn wezen vissen.
Maar deze oude en met vele lichamelijke ongemakken geplaagde pier heeft vandaag 9 april 2011 al zijn moet bij elkaar geraapt om het vissen maar weer op te pakken voor het eerst weer met de pieren in 2011( op enkele mini karper sessie's in de lokale vijver na dan) , dat is ook vanwege de de bijna zomerse weervoorspelling voor vandaag en de locatie die ze gekozen hebben (eindelijk geen sloot waar je niet bij elke worp de kans een watersigaar vol roeiers het hoofd in te gooien).
Een wat frisse en bewolkte start om 8 uur aan het NH kanaal maar dat zal spoedig beter worden was de voorspelling , de oudjes Herman en Peter waren reeds aan het opbouwen en ik begin ook gauw, onze langslaper Marcel arriveert net over 8 uur , de andere pieren zijn verhinderd.
Onder grote hilariteit dat ik er weer was en met de aankondiging dat mijn heerlijke sinasappel voertje niet vergeten was beginnen we. 
De start voor ons allen was erg rustig weinig aanbeten en slechts de oudjes(al half uur bezig) scoren een klein visje ,Marcel ons slakje na een uurtje ook begonnen met vissen scoort ook klein, ikzelf nog veel later mijn eerste vis een halfwas brasempje.
Dat de vis ook een zonnetje nodig hebben om te willen bijten was duidelijk want we beginnen allen redelijk vis te vangen allen rond de 20cm (Marcel's kolbleien ???????)de meeste overigens door Andre (die eigenlijk nu hoort te werken maar met lunch pauze??)  omdat Marcel gestrekt lui ligt te dutten in het gras 
Ik score een enkele een redelijke brasem met wat minder klein  maar om 14 uur begint mijn lampje uit te gaan na overleg weten ze het te rekken tot 14.30 uur en stoppen.
De eindscore valt niet tegen  Herman 6.5kg op kopstek - Peter 7.8kg -Ed 9.8kg & Marcel 15kg op staartstek met een zon overgoten lente dag ;en het volgende verhaal is weer voor jullie jongens!!!

groetjes Pier Ed