Welkom onze hengelsport site
 

The magic off oranges strikes again.

Het is alweer zaterdag 31 juli en volop vakantie tijd wat blijkt uit het uitgedunde aantal (3)pieren dat vandaag verkiest om te vissen  in pier Andre z'n sloot het NH kanaal.

Aldaar verzameld om 6 uur waren de klets dames Andre & Marcel reeds aan het uitpakken en kreeg natuurlijk de volle laag omdat ik 2 minuten over 6 aankwam(wat overigens meestal hun probleem is); wat niets uitmaakt want ik kom vissen en de meiden om te kletsen wat resulteert in dat ik al een half uur aan het vissen ben ,voor dat hun gaan beginnen , voorafgaand met het gebruikelijke kift van mijn special voer recept.

(mr Ed's  Magic Oranges Beamix)dat zich al enkele keren bewezen heeft,  en dobber keuze die ik gebruik alhier, gelukkig voor hun verspeel ik binnen 15 minuten al mijn eerste flinke vis .

De toon is gezet vandaag en ik slijp de messen , de 2 samenzweerders gaan enorm van start en slepen de ene na de andere kanjer( groter dan een garnaal zijn ze niet) naar binnen , waartegen ik ze afstraf met redelijke brasems en lach in mijn vuistje ; helaas wordt het weer er niet beter op miezer regen en mijn ergste vijand (ivm mijn rug probleem)de wind trekt flink aan , maar ja doorbijten maar want ik heb aardig de grotere vis erop maar ook veel vis verspeel ik door zeer zuinige aanbeten , maar ook het net wordt regelmatig bijgevuld ,alwaar Andre het verkiest om met topsetje het guppen trekken tot gilde te maken en Marcel nog een enkel halfwasje met guppen vermengt leggen ze het toch af .

Om 15uur stoppen we er mee de natte bende inpakken en dan de weging dus, wordt het een flink aantal guppen of toch de mindere aantal brasem de meesten weten het al.

De weegschaal stopt bij mij(Ed) 16+ kg  met een redelijk aantal (met beamix volgepropte) brasems ;Marcel weet bijna 10 kg bij elkaar te vissen  & Andre ja slechts 5,5 kg guppies gevoerd met stuifmeel voer ; helaas geen topdag hier vandaag ook vanwege de forse wind ;en voor welke pier er mr ed's magic oranges beamix wil beproeven vroegtijdig aanmelden hihihi.

 

groetjes pier ed