Welkom onze hengelsport site

Wat hebben we dit weekend gedaan.


Na regen komt zonneschijn  en na slechte tijden komen betere tijden

 

Ja de regen was er de laatste tijd dat werd geen zonneschijn,maar de slechte tijden werden beter(vandaar de verplichting om te schrijven ditmaal) en dan spreek ik over de resultaten van mij (ed)van de laatste tijd.

De IJssel waar  Ed,Marcel & Hennie op 1 mei zouden gaan vissen viel in het water voor Hennie vanwege omstandigheden niet vissend ,en water was er ,veel hemelwater en vangst zeer tegenvallend voor Marcel een 10kg+ en voor mij Ed slechts 3kg+  het meeste gewicht heb ik teruggegeven aan het water in de vorm van lood omdat ik meer vast zat aan ?? wat mij veel gvd's de wereld deed sturen, en dat nog wel op mijn 4e mei vakantie dag.

De volgende dagen waren erg vochtig dus niet gevist maar donderdags piertje Antonio gestrikt om te vissen aan de Eem met zeer winderige en zeer frisse omstandigheden was mijn vangst(ongeveer 17kg) toch goed te noemen met mooie brasem,maar moeilijk met veel lijners & lossers ,waar Antonio liep te mopperen omdat hij ze op vaste stok geen aanbeet kon krijgen maar met de feeder toch nog ongeveer 10kg  bij elkaar sprokkelde ; deze resultaten waren zodanig dat we de andere pieren proberen te verleiden om zaterdag 8 mei het opnieuw te proberen op deze plek, waar Marcel op 30 april alleen ook al aansprekende resultaten had.

Zaterdag 8 mei  de Eem  om 06.00 uur verzamelen de meeste PIEREN zich onder iets betere weersomstandigheden ( bijna bladstil maar de vocht vooruitzichten niet best)  pier (opa)Herman een uurtje vroeger om zeker te zijn van ZIJN stekkie om niet te hoeven lopen,Antonio,Ed &Marcel die de verassing meenam in de vorm van pier (de snor)Ejo  die we door omstandigheden al tijden niet gezien en gesproken hadden maar toch wel wilde kijken of dat hij het niet verleerd was?? . maar pieren Andre,Hennie en Ronald om diverse redenen verhinderd.

Na de gebruikelijke opstart waarbij een ieder zijn stekkie weer wist te vullen was de paraplu al vlot weer nodig was want het blijft Nederland .

Als vanouds de kleinste pier(ik noem geen namen) op kopstek met feedertje want stok is niets ? wat hem wel de eerste vissen opleverde !!.

Daarnaast ondergetekende op een schiereiland volgens jaloerse naast zittenden, met daarnaast marcel & hekkesluiter Ejo onze opa had zich afgezonderd

op eigen eiland maar we konden hem goed in de smiezen houden die ouwe stroper .

We kenden alle een rustige start, Antonio & Herman pakken de eerste vissen vangen, waar zoals gebruikelijk een uurtje later marcel en nog veel later ejo de eerste (bowling)voerballen de Eem proberen te dempen; vang ik ook de eerste vissen eerst wat kleiner spoedig gevolgd door groter en het lijkt niet te stoppen; die aanbeten met even zo vele missers & lijners maar toch steeds beter flinke vis oplevert lijkt het dat ik de juiste manier gevonden heb en de buren zeker niet want zij krijgen nauwelijks aanbeten ,ons kleinste piertje soms stil (kan bijna niet)soms moppert en soms een vis vangent doet aardig mee.; maar pier marcel is echt de weg kwijt waarschijnlijk in de bowlingballen de aardbeien vergeten? en zijn maat pier ejo wel een enkele vis scoort tot dat zich wat groters aandient wat na een half uur over 2 stekken gefietst te hebben een mooie zeelt blijkt te zijn  maar wel in houd voorlopig geen vis daar

wat wel gunstig uitpakt voor mij ; en pier Herman scoort ook maar een enkel vissie op zijn eigen eiland.

Na een flink dagje hengelen komen we overeen om 15.30 uur te stoppen het is inmiddels droog geworden en bij het inpakken wel prettig tevens wordt er al druk een inschatting gemaakt van de gevangen kilo's.

De dag winnaar was al bekend : Ed- 32.600 kg   Antonio- 16.500 kg  Herman- 14.100 kg    Marcel- 12.000 kg & Ejo 9.300 kg maar ja die was het een beetje verleerd na zo'n lange tijd ; en de nieuwe plannen worden voor de komende week ook al weer besproken hopelijk droger & zonigger.

ED