Welkom onze hengelsport site

Wat hebben we dit weekend gedaan.

 

DE KEUZE WAS REUZE

  

De plaats om te gaan vissen werd deze maal door Hennie en Andre verzorgd. De keuze was gevallen op de Amstel; een mooi breed stuk water voorzien van (mooie) hardloopsters in de rug en roeisters in het vooraanzicht. We besloten om weer “blind” te koppelen; op de kopstek waren Opa en zijn maatje Antonio te vinden,

 

Het midden werd bezet door Andre en Peter,

 

en het staartduo Marcel en Hennie (voor de 2e maal in successie) mochten de rij sluiten.

We besloten vooraf van 9:00 tot 14:00 uur te vissen, waar Opa en Peter voor de vaste hengel kozen deden de anderen naar de feeder grijpen. Ikzelf stond in dubio om ook met de stok te gaan vissen, ondanks het water nog als een spiegeltje was, waren de windvoorspellingen zeer ongunstig (wat later ook uitkwam).

Ronald was verhinderd i.v.m. stand werkzaamheden op de beurs en “Eddy the Eagle” koos om zijn nieuwe molen is flink te testen aan de Lek (hopelijk MET voorslag).

Het eerste uur was voor de meeste van ons geslaagd, bijna iedereen wist binnen het kwartier 1 of meerdere vissen te haken. Andre en ikzelf hadden de vis er lekker op liggen; Hennie echter bleef stoeien met een ongewillige top die meerdere keren gedraaid zat en verdomde om “lekker” krom te buigen. “ Jezus, wat een k@taanbeten” was de steevaste opmerking. Nu zat Hendrikus met een stevig carbon top en bij mijzelf werd de glastop echter wel mooi kromgetrokken. Onze Hennie gaat nu zijn assortiment toppen uitbreiden geloof ik. Het was inmiddels rond de middag en had wel trek in een bakkie, zodoende even naar Antonio gelopen (de service is vandaag de dag ver te zoeken) en kon gelijk even naar stand van zaken informeren. Opa zat weer ouderwets te brommen (rotwind, troep op de bodem, stroming weg.... vis weg, etc.) en Antonio was erg stil, wat voor hem een slecht teken is. Hij had op dat moment slechts twee vissen.....citaat Herman:“dat krijg je als je met kauwgum in je korf vist”. Volgens mij hadden ze best gezellig met z’n tweeën daar. Met twee koppen koffie rijker vervolgde ik de weg terug naar onze plek, waar Hennie steeds serieuzer ging kijken. Na het bakje koffie en wat troostende woorden ging het manneke er weer fanatiek tegen aan.... en met succes!!!!

Andre had inde tussentijd telefonisch contact gehad met Ed, die inmiddels 5 De Bie brasems had (van die grote lappen, weet je wel). Nu werd het telefoongesprek wreed verstoord door nummer 17 van Andre, die later die dag er nog een aantal mocht bijscheppen. Peter ving daarentegen op de stok regelmatig kleine vis met zo af een toe een enkele bonusvis. Ikzelf mocht in zijn geheel niet klagen en ving de gehele dag door regelmatig mooie vis.

Het was inmiddels 14:00 uur en tijd om te stoppen; na alle spullen in de auto te hebben gezet, was het tijd voor de weeg ploeg. Antonio en Herman waren als eerste aan de beurt en kwamen uit op 9.980 gr.

 

Dit kwam mede doordat het voer van Antonio niet geheel in orde was en hij zich niet fysiek in orde voelde.

 

Andre en Peter kwamen uit op 19.430 gr., waar Andre ‘lekker aan het trekken” was geweest (zijn eigen woorden).

 

De vis was ons (Hennie en ondergetekende) goed gezind, met een totaal van 41.540 gr namen we afscheid en hopelijk een mooi vervolg.