Welkom onze hengelsport site


Wat hebben we dit weekend gedaan.

 

De deugt in het midden

 

Afgelopen weekend was het weer de beurt om het Noord-Hollands kanaal uit te proberen. Echter bleken we niet de enige te zijn die op dit idee waren gekomen. Bij aankomst zaten er al twee groepen met een mannetje of zeven, gescheiden door een meter of vijftig,

 

we besloten dus maar tussen de twee groepen te gaan zitten. Door de beperkte ruimte werden er twee koppels gevormd; Ed “ De Jaffa” met Hennie “ De losser” en Andre en mijzelf.

Tijdens het bekende klaarzetten van de uitrusting, bleek al dat er door de andere vissers weinig werd gevangen. Normaal gesproken heb je al vrij snel een visje te pakken. Ed had al rap zijn spullen staan en kort vlogen de eerste paar “sinasappels” uit zijn bekende kistje naast zijn dobber. Hennie was ook snel klaar; of waren wij nu zo langzaam? Afijn, 6 bowlingballen volgens eigen recept werden kort daarna te water gelaten. Andre en ikzelf begonnen dus ietsje later. Wij besloten om de voerplek wat secuurder op te bouwen dmv het voer met daarin wat casters en pinkies te cuppen. De vis wilde in het begin niet echt meewerken, dat kon ook wel enigszins te maken hebben met de club naast ons, waar een wagonlading aan voer werd gestort.

Het vissen met de lichte topset van 1 grams staal leverde geen vis op, dus maar de zwaardere variant gepakt. Deze topset voorzien van een 1,75 grams carbon dobber bleek beter in trek. Zolang je het aas stabiel aanbood ging je antenne heel langzaam onder. De stroming was die dag erg wisselend, dus je was genoodzaakt om veel met je lood “ te spelen”. Dat je zo af en toe wat voer met aas moest cuppen bleek duidelijk, zodra je dit had gedaan kon je weer snel wat vis noteren. Ed zat intussen lekker te vangen, terwijl Hennie een steeds meer gespannen indruk maakte. Na enkele lossers oprij; werd het manneke ietwat onzeker. Nadat hij zijn elastiek wat losser had gezet hebben we hem niet meer daarover gehoord. Dat de beide heren niet voor elkaar onder wilde doen bleek wel dat nu Hennie een eendenkuiken wist te haken, blijkbaar trekt de sinasappelflavour niet alleen vis aan.

Er werd voornamelijk kolblei en halfwasjes gevangen, met hier en daar en uitschieter met een kilo brasem. Er werd door ons groepje door de gehele dag door regelmatig vis gevangen, wat je van de de vissende groep links en rechts van ons niet kon zeggen. Daar ging de winnaar met ongeveer een kilo of vier naar huis.

Ed en Hennie hadden het een stuk beter gedaan met een totaal van 17,290 kg (en wat als die “ Utrechtse” platte er toch niet waren afgeschoten).

Door een eindsprint in het laatste uur, waar Andre professioneel de vis drilde kwamen wij uit op een totaal van 23,140 kg.

 

Het was een lekker dagje (af en toe zon met weinig wind) en na vijf keer oprij met regen was het een keer de gehele dag droog.

 

Marcel

 

Naar boven

 

Hier onder staan een paar links naar oude verhaaltjes.
Deze zijn het lezen waard.

Weekend archief