Welkom onze hengelsport site
DE KONING VAN AMSTERDAM - NOORD

 

Ondanks de mooie weersvoorspelling, haakte de meeste van ons af. File angst i.v.m. Sail, het niet uit bed kunnen komen, werk en een middagwedstrijdje voor minder validen. Zo was ons groepje uitgedund tot slechts 3 personen.

Bij aankomst stond er al een aardig briesje en dat zou naar mate de dag alleen maar toenemen. Gelukkig bleef het de hele dag droog, ondanks de vele dreigende grijze wolken, welke aan het einde van de dag verdwenen en zelfs de zon doorkwam.

We besloten om in eerste instantie twee koppeltjes te maken; Ronald zou wat later komen dus een plekje naast Opa werd alvast gereserveerd; Marcel en André zaten gebroederlijk naast elkaar. Na het voeren werd al snel de eerste vis gevangen door André, waar Marcel niet kon achterblijven. Bij Herman bleef het in het begin rustig, zijn dobber wilde alleen onder wanneer zijn pijllood er nog aan zat.

De wind was inmiddels zo aangetrokken, dat het niet meer mogelijk was om lichter dan 2 gram te vissen, dus werden er enkele “zware jongens” opgetuigd; Marcel koos zelfs voor een 5 grams, André voor een 4 grammer en Herman koos voor een twee-tje.

Binnen vijf minuten mocht Marcel de eerste brasem van de dag noteren en werd er met een Italiaans accent naar Herman geroepen: “Herman ... Platteh”.

De nestor van de club kwam gelijk even inspecteren welk voer er in de kuip zat; wij hadden gekozen voor 100% Tropic met wat pinkies. Met deze kennis ging Herman richting zijn achterbak van zijn PC-Hoofdtraktor, waar geheimzinnig werd gemengd, geschud en geroerd. Sinds dat moment heeft zijn dobber niet meer stilgestaan, als een geoliede machine schepte hij de ene na de andere Voorn, Kolblei en in mindere wat Brasem. Marcel en André waren dan ook nieuwsgierig wat hij nu allemaal had ”uitgespookt” in zijn achterbak. Het zal voorlopig wel een geheim blijven, want Herman was geenszins van plan om het te vertellen.

Met groots machtsvertoon werd deze routenier dan ook dagwinnaar, en bleef met speels gemak overeind tegen het nog tegensputterende burenkoppel. Met 28 kilo en 750 gram bleef Herman het duo Marcel en André (21, 52 kg) ruim voor.

De oude meester