Welkom onze hengelsport site


De 2 x12 uur van Almere

Zo de 2x12 uur van Almere zit er op en als ik het zelf zeg hebben we het niet slecht gedaan.
De eerst was op het Amsterdamsrijn kanaal.
Ik (André) heb met Hennie gevist en tijdens de eerste sessie zitten we op stek 6.
Hennie heeft op de korte (+/-27m) afstand en ik op de lange (+/-45m) gezeten ik voornamelijk net maden en casters en Hennie met worm maden en casters en met de boeli's (Zo heten de bolie's volgens opa Herman)
En we vissen een 2 met 10550gram en Marcel en Ejo vissen een 9 bij de tweede sessie wissen we een 4 met 6240gram en Ronald en Herman vissen een 1 en Marcel en Ejo een 5 en de laatste sessie ook een 4 met 5180gram en in totaal 10 punten met een totaal gewicht van 21970 gram.
Marcel en Ejo vissen in totaal 17 punten maar Ronald en Herman vissen 10 punten bij el kaar wat goed is voor een 3 plek.
 
De tweede wedstrijd werd gehouden in Almere op het WK parcours daar mochten we als tweede loten en omdat Hennie de eerste keer dat deed was het nu mijn beurt en ik trek stek 1
op de plek besluiten we dat we het anders om gaan doen ik ga kort en Hennie gaat het aan de overkant proberen.
Bij aanvang van de eerste sessie staat er een goede stroming rechtsaf.
Maar ik had mijn hengel verkeert afgesteund dus moest tijdens de eerste sessie bus even ombouwen en tijdens het ombouwen roept Hennie je" lijn lijn" en inderdaad mijn lijn liep al helemaal naar rechts met als resultaat de eerste dikke brasem glijd het net in.
Dit gebeurt mij nog twee keer achter elkaar tijdens het ombouwen.
De eerste sessie was erg vruchtbaar we vangen allebeide  lekker vis tot de eerste pauze en moet even zeggen in  de pauzes werden we goed verzorgt door de wedstrijdleiding met kaas worst broodjes warme worst broodjes saté en het nodige fris en leuke prijzen.

En de eerste sessie vissen we weer een 2 met 23360 gram maar we moesten Ejo en Marcel nog voor ons dulden met 27859 gram.
Hellaas is de stroming bij aanvang van de tweede sessie verdwenen net als de vis op de korte afstand ik heb deze sessie maar een keer een vis gehaakt en verspeelt maar kampioensmaatje Hennie vangt regel matig nog een vis en sluiten de tweede sessie af met een eentje met 8080 gram.
En de laatste sessie is voor mij een ramp ik verspeel nog een vis en blijf de laatste 2 sessies vis loos maar hielp maatje Hennie met het scheppen van de vis die hij van de overkant haalt.
Ook moest er nog even een nood reparatie gedaan worden van zijn schepnet steel die hij ven sloopt door het tweede deel te scheuren bij deel1 maar dat was snel verholpen en ondertussen blijft hij wel vis vangen aan de overkant ondanks de vele lijners en missers vissen we toch weer een 1 met 17640 gram.

En daar me worden we 1 in de wedstrijd en winnen we de 2x12uuren van Almere met 14 punten en met een totaal gewicht van 71510 gram en met 7 punten voorsprong op Herman en Ronald op 2 en Marcel en Ejo die toch uitkomen op plek 5 met meer gewicht dan nummer 6.

Het was me wel een wedstrijdje die voor herhaling vatbaar is dus op naar volgend jaar en nog even een bedankje aan de wedstrijd leiding. toppie

André